Kapcsolat

Solymári bemutatótermünkben minden termék megtalálható. Látogasson el hozzánk! Egyeztessen időpontot telefonon, vagy emailen.

Telefon:+3630 563 4279

Hagyjon üzenetet,
visszahívjuk!

E-mailt küldök

2083 Solymár, Kosár utca 9.

TÉRKÉP

Használati tanácsok


Függőágy

Sokkal több lehetőségünk van egy függőágy felfüggesztésére, mint azt sokan gondolják!

Kertben

1. A legkézenfekvőbb megoldás természetesen az, ha kertünkben két fa megfelelő távolságra van egymástól. Ebben az esetben nincs is más dolgunk, mint hogy az általunk ajánlott módon (lásd fotó + "Kellékek" menüpont), felfüggesszük függőágyunkat. Ha a két fa közötti távolság túl nagy, ebben az esetben akár 2 méter távolságot is kompenzálhatunk kötéllel!

2. Fa - házfal kombináció:
Függőleges fal-, illetve fa (nem élő fa) felületre ajánljuk az általunk forgalmazott speciális függőágykampót, melyet megtekinthetnek a "Kellékek" menüpontban

3. Amennyiben csupán egy felfüggesztésre alkalmas hely van a kertben, úgy ajánljuk egy akácfa oszlop betételét a földbe (lásd:"Hangulatok" menüpont néhány fotóját), így pótolhatjuk a hiányzó fát, ráadásul továbbra is természetes környezetben pihenhetünk!

Beltérben

Szobába, nappaliba feltétlenül a függőágykampót használják! A hely felmérésénél ne csupán szemben lévő, de szomszédos, egymásra 90°-ban elhelyezkedő falfelületre is gondoljanak, a függőágykampó lengő horog része ugyanis ilyen esetben is szabadon lengedezik.

A Függőágy íve

A termékek adatainál feltüntettük a "Minimális felfüggesztési távolságot". Amennyiben figyelembe veszik ezt az adatot, úgy függőágyuk felveszi az ideális ívet, melyben többféleképpen feküdhetnek:

1. Merőlegesen (lásd fotó) a függőágy hosszára, a fejet nekitámasztva az anyag másik szélének, így lábbal is hintáztathatják magukat.

2. Átlósan fekve a függőágy jobban megfeszül, ezzel együtt testünk is egyenesebb tartást vehet fel.

3. Hosszanti irányban, középen elmerülve az anyagban, hanyatt fekvésben, vagy oldalra fordulva, kiváló alváshoz.

1.
1
2.
2
3.
3

Függőszék

A "Függőszék" bármelyik változata (szivacsos, vagy szivacs nélküli modell) könnyen felfüggeszthető egy pontra:
Fára, gerendára kötéllel, "S" kampóval, vagy hintahoroggal.
Beltérben, mennyezetre, a már említett hintahorogra, de a nagyobb biztonság érdekében jobb kettőre (lásd fotó)! A szék magassága utána egyszerűen beállítható megfelelő hosszúságú kötéllel. Ajánlott magasság: normál székmagasság.
A teljes komfort érdekében igényesebbek egy erős rúgót is használhatnak, illetve ha a szivacsos változatot választják, és merevebb ülőfelületet szeretnének, úgy egy pótszivacsot (kapható nálunk méretre vágva) helyezhetnek az ülőrészbe!
A felfüggesztésnél körültekintően járjanak el, győződjenek meg alaposan a hely alkalmasságáról!

Tisztítás

Függőágyak
Mivel a termékek 80-100% pamutból készülnek és igen élénk színeket is találhatnak köztük, ezért ugyanarra kell ügyelniük, mint amire hasonló tulajdonságú ruhák mosásánál: 30-40 fokos vízben, semleges mosószer használatát ajánljuk!
Kerüljék a gépben mosást!

Függőszékek
A szivacspárnás típusú székeknél a szivacs az ülőfelületnél és a háttámlánál is külön-külön egyszerűen eltávolítható (cipzárral) a mosás előtt.
Egyéb tudnivalókat lásd a függőágyaknál!

Minden jog fenntartva © 2004-2020 Terra-Brasil Webáruház